Заглъхване или как всичко и нищо се сливат накрая

Автор: Светослав Ставрев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: ePUB ePUB

Коментари: 1

Издател Фондация Буквите
Година на издаване 2020
Език български
Формат ePUB
ISBN 9786191543779
Баркод 9786191543779
Категории Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Е-книги

Бях любознателен, амбициозен и работлив. Защото си мислех, че такъв трябваше да бъде. А и бях воден от Бога, желанието на родителите ми и очакванията на децата ми натам. Така улавях невидимите знаци на съдбата.

Обичах умните жени, хубавия алкохол, почтените приятели и дългите, откровени разговори. Защото така исках и бях убеден, че ги заслужавам.

Нищо от това не остана. Годините, здравето и горчивия опит ги изтриха от живота ми. И постепенно от спомените ми. Така трябвало, така станало.

Остана ми четенето, музиката и картините, както и удоволствието да мисля безкористно и безкрайно. Както и надеждата, че не всичко е било напразно.


За автора:

Аз съм професор по мениджмънт, доктор на икономическите науки и доктор по философия. Преподавал съм над 40 години в УНСС, ПУ „П. Хилендарски“, СУ „Кл. Охридски“ и Европейско висше училище по икономика и мениджмънт.

Издал съм 17 книги, в периода от 1970 до 2019 г., както и много на брой студии и статии в научни списания и годишници, в следните области – икономикс, политика, мениджмънт, социология и културология, някои от които преведени на английски, френски и руски езици.

До преди няколко години публикувах и в различни електронни сайтове по актуални въпроси. Имам също доста участия в радио и телевизионни предавания по икономически и политически теми.

Отличавам се с остър език, силна критичност към слабостите в живота и радикалност на позициите. Неособено приятен гост в студия и кръгли маси, както и избягван събеседник от кротки журналисти и лицемерни политици. Не търпя цензура, освен ако сам не си я наложа от съображения на вежливост или сигурност.

от Румяна Денчева / дата: 13 дек 2022

Изключителна, невероятна, просто немислима книга!
Жалко, че е и ще си остане неизвестна!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]