Финансиране на външнотърговските сделки

Автор: Светослав Масларов; Десислава Тошева-Георгиева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Нов български университет
Брой страници 250
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 335 грама
Размери 23x19
ISBN 9789545354755
Баркод 9789545354755
Категории Инвестиции. Финанси, Икономика, Книги

Книгата предоставя основните понятия, връзки и практики, отнасящи се до финансовата и валутната страна на международната търговска сделка. Материалът обхваща въпроси, свързани с финансовите условия на международната търговска сделка и с възможностите за нейното финансиране, както и със средата, в която се оформят и проявяват валутните рискове в международната търговия и основните техники за тяхното управление. Очертани са съвременните особености и тенденции в еволюцията на глобалния валутен пазар и на валутната политика. Книгата може да се използва в различните форми и формати на обучение в областта на международните финанси и на фирменото управление.
Светослав Масларов е професор в Нов български университет. Специализирал е организация на висшето образование в университети в САЩ и Великобритания. Изследванията му са в областта на международните финанси и финансирането на международната търговия. Участва в подготовката на българското издание на учебника "Международни финанси" на Кийт Пилбийм и в първото издание на "Икономическа енциклопедия в България". Членува в научното общество "Фридрих Хайек - България", в Българската макроикономическа асоциация, в консултативния съвет към изпълнителния директор на АИАП при МФ, в СНС към ВАК по икономическа теория, национално и световно стопанство.
Десислава Тошева-Георгиева е завършва специалност "Международни икономически отношения" в Университета за национално и световно стопанство. Защитила е докторат на тема "Валутният борд в България - същност и перспективи" в Университета в Орлеан, Франция. Преподава във Франкофонския институт по администрация и управление и в Нов български университет.

Ключови думи: Да събудим коледния дух, Промо -25%

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]