*Успешна матура 4: Българската литература за матура. От Христо Ботев до Димитър Талев

Автор: София Тодорова; Иван Велчев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 34

Издател Кръгозор
Брой страници 357
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 404 грама
Размери 21x15
ISBN 9789547713734
Баркод 9789547713734
Категории 12 клас, Учебни помагала и учебници 8-12 клас, Средно образование 8-12 клас, Учебна литература, Учебници

Помагалото съдържа интерпретации на всички художествени текстове от учебно-изпитната програма по български език и литература, изучавани в часовете за задължителна подготовка в 11. и 12. клас. То ще ви помогне да създадете собствен аргументативен текст на Държавния зрелостен изпит по български език и литература.

от Илиева / дата: 07 юли 2012

Помагалото наистина е добро. Преподавател съм по български език и литература и познавам голяма част от материалите, предназначени за зрелостници. Интерпретациите са съвременни и на добро ниво - нито много елементарни, нито претенциозно сложни. смятам, че могат да подпомагат зрелостниците и при самостоятелна подготовка, а също и преподаватели в часовете.

от Карина / дата: 16 яну 2012

Някои от коментарите наистина са прекалено хвалебствени, но не мога да отрека, че книгата има своите предимства като разработките, включени в нея, се отличават с актуалност и достъпност. Като недостатък бих определила това, че някои анализи са твърде кратки.

от Анета Захариева / дата: 13 дек 2011

Учители и ученици харесват книгата и изразяват положителните си впечатления. Присъединявам се към добрите отзиви за актуалното и полезно издание.

от Катя Христова / дата: 12 дек 2011

Много добро помагало. Мога само да поздравя авторите и издателството за добре свършената работа. Книгата се ползва вместо учебник в много класове, подготвящи се за матурата по литература.

от Галина Атанасова / дата: 28 ное 2011

Много моля авторите или издателите на това помагало да не си пишат тук едни и същи коментари, лишени от въображение. По всичко си личи, че са писани от един и същи човек. Оставете ни сами да преценим помагалото. Аз го имам от преди няколко години когато излезе. Моето мнение е, че материалите вътре са твърде обстоятелствени, на твърде висок стил и неподходящи за учениците. Не разбирам защо трябва да се повтаря написаното вече в учебника. Преподавател съм по български език и литература. Има много по-добри помагала от това в книжарниците.

от Милушева / дата: 27 ное 2011

Интерпретациите са написани много достъпно и разбираемо и същевременно са научно и методически издържани. Помагалото определено ми харесва и го препоръчвам на всички зрелостници и кандидат-студенти.

от Жаклина / дата: 24 ное 2011

Разработките са не само полезни за матурата, но и много интересни като стил и подреденост. Поздрави за двамата автори!

от Марина / дата: 23 ное 2011

Купих си помагалото по препоръка на учителката ни по литература и наистина съм доволна от предложените разработки. Може да се ползва вместо учебник, тъй като в него има анализи на всички творби за 11 и 12 клас.

от Ирина Милева / дата: 22 ное 2011

Помагалото е подходящо за учениците в 11. и 12. клас, за зрелостници и кандидат-студенти, които се подготвят за предстоящите изпити. Разработките са написани достъпно за възрастта на учащите, на ясен и лаконичен език, без излишна терминология. Много учители ползваме и препоръчваме именно помагалото на издателство "Кръгозор".

от Христина / дата: 22 ное 2011

Интересно и полезно помагало!
Поздравявам авторите и издателството.

от Иво / дата: 21 ное 2011

Помагалото ми харесва. Хем има анализи на всички произведения за матурата, хем е и на приемлива цена. В училище много хора го ползваме. Разработките са написани приятно и достъпно.

от Христина / дата: 11 ное 2011

Книгата много ми харесва. Препоръчаха ни я в училище като едно от най-добрите помагала за матурата и наистина ми помага в подготовката.

от г-жа Парушева / дата: 27 окт 2011

Анализите са написани изключително достъпно за учениците. Надявам се скоро тази полезна книга отново да може да се поръча, тъй като насочвам учениците си към сайта на "Хеликон".

от Ани / дата: 26 окт 2011

Ще има ли възможност скоро отново да поръчам тази книга? От издателство "Кръгозор" казват, че може да се закупи от "Хеликон" и не разбирам защо в сайта ви е изчерпана.

от Даниела Нейкова / дата: 07 окт 2011

Много достъпно и приятно пишат и двамата автори. Хубаво помагало се е получило. Включени са всички произведения от учебно-изпитната програма за матурата.

от Силвия Кирова / дата: 01 окт 2011

Полезна книга, осигуряваща цялостна подготовка върху всички произведения от матуритетната програма. Браво на авторите, които като действащи учители познават нивото и потребностите на зрелостниците.

от Вероника / дата: 23 сеп 2011

Разработките са написани добре като стил, на достъпен и разбираем език. Хубаво е, че са разгледани абсолютно всички произведения от учебната програма за матура.

от Надя / дата: 15 сеп 2011

Препоръчаха ни го миналата година и много ми беше полезно, а сега съм 12 клас и то е основното, което ще ползвам за матурата - Благодаря на авторите!!!!!

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 16 авг 2011

Към Михаела:
Здравейте това заглавие е изчерпано в склада, но все още имаме наличности в някои от нашите книжарници. Моля, пишете ми на [email protected], за да намерим най-подходящия за вас начин да се сдобиете с книжката. Очаквам Ви!

от Михаела / дата: 15 авг 2011

Помагалото е много добро. Препоръчаха ми го мои приятели, които вече са го ползвали и са доволни, но за съжаление, аз не мога да си го поръчам, тъй като е изчерпано. Кога отново ще може да се закупи тази книга?

от Мария Димитрова / дата: 24 фев 2011

Искам да благодаря на издателството и авторката за помощта, оказана ми чрез поредицата им УСПЕШНА МАТУРА. По тези помагала се подготвях миналата година и имам 5,81 на зрелостния изпит. Всичко е обяснено достъпно, ясно и разбираемо.


от Камелия / дата: 18 фев 2011

Помагалото много ми помогна да се науча да пише аргументативен текст за матурата и имам висока оценка. Идеално е да се ползва вместо учебник. браво на авторите!

от Ирена Дичева / дата: 18 фев 2011

Всичките интерпретации и анализи на произведенията по литература за 11 и 12 клас са в тази книга. Полезно и практично помагало, подходящо за самостоятелната подготовка за матурата по литература.

от Велкова / дата: 04 фев 2011

Помагалото е направено изключително добре.
Браво на авторите - учители, които познават потребностите и възможностите на учениците.
Книгата е незаменим помощник при подготовката за матурата по литература.

от Стилияна Аргирова / дата: 30 яну 2011

И аз като много други зрелостници се подготвям по това помагало.
Разработките са наистина разбираемо написани. Далеч по-добре са от учебниците за горен курс.
Авторката е преподавала на моя приятелка и чух добри отзиви за нея.

от Яница / дата: 26 яну 2011

Уча от това помагало за матурата и съм много доволна от достъпно написаните разработки. Авторите добре поднасят материала. Книжката си е полезна!

от К. Нейчева / дата: 25 яну 2011

Помагалото е наистина хубаво и полезно. Написано на разбираем и достъпен език, активно подпомага подготовката за матурата по литература.

от Снежа Топалова / дата: 10 яну 2011

Помагалото е написано от действащи учители, които познават пропуските и потребностите на учениците. Категорично смятам, че учебниците и учебните помагала трябва да се пишат на достъпен стил от учители - така, както са направени тези толкова полезни интерпретации. Книгата обхваща всички изучени произведения в 11. и 12. клас, които са част от учебно-изпитната програма за зрелостен изпит.

от Боряна Папазова / дата: 09 яну 2011

Благодарение на това помагало имам шестица на матурата по литература. Изказвам огромната си благодарност и признателност на авторите за тази така сполучливо направена книжка. Браво!

от Гергана Павлова / дата: 09 яну 2011

Ползваме помагалото вместо учебниците по литература. За разлика от учебниците, тук всичко е написано много достъпно и разбираемо. Това е едно много полезно издание.

от Деян / дата: 17 ное 2010

Единят от авторите- Иван Велчев- е учителят мо по БЕЛ и е изключителен професионалист. Все пак е учител в немската гимназия. Тази книжка тук се е превърнала в учебник на всички 12- ци.

от Живка Георгиева / дата: 06 ное 2010

Подготвяла съм се по това помагало и мога само да го похваля и препоръчам на останалите. Авторите пишат много леко и приятно за четене и учене. За матурата върши идеална работа.

от Галя Костадинова / дата: 06 ное 2010

Разработките са написани достъпно и разбираемо. Подпомагат подготовката на зрелостниците. Препоръчвам помагалото на учениците, на които им предстои матура.

от калин / дата: 28 окт 2010

Много е добра книжката. С нея само изкарах 5на класни миналата година.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]