Властта на тайните общества през XX век

Автор: Ян ван Хелсинг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 21

Издател Оргон
Брой страници 336
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 296 грама
Размери 21x14
ISBN
Баркод
Категории Секти, ордени, учения, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Тамплиери, илюминати, масони, банкери, военни, монарси, розенкройцери, президенти, окултисти, магьосници, религиозни водачи - всички те са оплетени в мрежите на тайните общества, които днес управляват и заслепяват човечеството.
Предлагаме ви оригиналната творба на Ян ван Хелсинг за световните конспирации и неофициалните технологии, която е истинска находка за търсещия читател.
Някои страници вероятно ще прозвучат скандално, други ще прецените като невероятни, но със сигурност у всеки ще предизвикат размисъл - критичен, действен и позитивен, което е и желанието на автора и издателя.

„Още веднъж, за да е съвсем ясно:
Илюминатите не принадлежат на никоя религия, партия, нация или други формирования; те ги ползват като своя връхна дреха. Тяхната игра е започнала хилядолетия преди лицата, описани в книгата, и няма да завърши с тях, защото дори тези, които днес смятаме за сатанисти или ционисти, не са нищо повече от фигури в една игра с много, много по-голям залог...
Както по-късно ще опиша в подробности, важно е да разберем кой „обучи" тези субекти и кой е техният Бог - Яхве, Ел Шадай, този който слезе от небесата (и не беше сам) с огън и дим на летящ облак."
Ян ван Хелсинг

Ключови думи: Тайни и загадки, Измамна реалност

от Ян Ван Хелсинг / дата: 29 яну 2019

На мен пък ми ареса книгата!!! Какво не ви хареса, пък и аз също участвам в едно от тези общества и внимавайте с коментарите, ей!!!

от Светла Бъбрекова / дата: 29 яну 2019

Много добро.

от Мескалина друг път / дата: 10 фев 2015

Всъщност Хелсинг е един доста измислен писател и всичките му книги до една са безкрайно посредствени и скалъпени според собствените му вечно пубертетски представи, върти като латерна едни и същи неща, но в държавица като нашата колкото по-жълто - толкова по-добре!

от Meskalina / дата: 25 окт 2012

Тая книга е леко остаряла. Трябва да се напише за 21 век, нали в него живеем? Надявам се че издателството ще си вземе поука и ще пусне и най-новото издание на творбата. Иначе Хелсинг е много готин пич, голям тузар, много ме кефи и пише като змей.

от Дон Дракона Уилсън до грую / дата: 24 окт 2012

Не, Грую!( Имена се пишат с главна буква, неграмотнико!). Такива като Хелзинг и онзи Айки са причина една иначе сериозна тема да се превърне в обект на посмешище. Защото, както отеблязах в предния си коментар, няма никакви НЛО-та, нито рептили или всякакви видове извънземноподобни същества. Това е само и единствено финансовата олигархия, манипулираща задкулисно(чрез своите марионтеки-политиците) развоя на свет. политика и икономика. И тези "автори" само отвличат(волно или неволно) вниманието от съществените въпроси.

от грую / дата: 23 окт 2012

Ей такива автори подхранват психозите на шизофрениците. Да не говорим, че и хора със склонност към параноя могат да "изтрещят" напълно прочитайки нещо подобно.

от Дон Дракона Уилсън / дата: 27 дек 2011

Финансовата олигархия е управлявала света от най-дълбока древност.Просто след вдъхновената от тях Френска революция и измислената от тях демокрация(нямаща нищо общо с античната, да поясня за невежите), бе необходимо да започнат задкулисно управление над света.Нищо фрапиращо и необикновено няма в това.Напротив,напълно закономерно следствие на една банална причина.А такива нискоинтелигентни индивиди като въпросният автор го раздуха до крайност(измисляне на НЛО-та,прочутите рептили на Айки и т.н.) и се опитаха да го представят като някаква невероятна сензация.

от Jorko / дата: 24 окт 2011

За да няма умувания литературни разтягания (с цел пе4алба) или фактология-истиинна, е нужно да имаме по математи4ески подход. Има 3 варянта: Да е вярно ,Да не е, и между двете в %. Извод. И в трите варянта е зле (тоест 4ака ни работа)! И във втория пак е зле за6тото светът е доста криво място и то по на6е усмотрение (тогава трябва да търсим при4ините в себе си ,което не ще да е по лесно).
Пе4ели състезанието само този който: 1во У4аства и 2ро е най подготвен във вси4ки възможни отно6ения! Тоест по важно е да продължаваме с 4етенето, мисленето (спекулативното също), 4увстването и тн. И накрая, но на първо място, не сме толкова много 4е да се делим (или поне да опитаме)!

от Иван icebullet / дата: 26 мар 2010

хммм... DRAGE имам чувството че логиката ти е много ограничена и малко си чел по темата :( В момент на финансова криза само Германия и отчасти Франция крепят ЕС (който меду другото е създаден от богатите чичковци борещи се за Нов Световен Ред - това можете да го прочетете в книгата Истината за клуба \"Билдерберг\" на Даниел Естулин).Личи си че кръгозора ти е ограничен и си упорит до глупост!Всеки човек има свободна воля и право на личен избор,така че не се опитвай да въздействаш негативно на хора които имат други ценности и идеали!

от лилов / дата: 01 дек 2009

каквото и да си говорите Тайните общества 1и2 са най-добрите книги на Ян и с всяка следваща става все по-зле

от anoonim / дата: 16 ное 2009

супер книга. ясна и изщ4ерпателна

от Димитров / дата: 16 сеп 2009

Книгата е най-доброто и задълбочено изследване на Хелсинг. Браво!

от Боян / дата: 05 юли 2009

Книгата не е посредствена, а много точна- дори в най- несериозната организация има йерархия и този отдолу познава само външните белези на дейността, която извършва-точната мисия и планове на човека на върха е ясна само на него самия. а колкото по на високо стоиш толкоз по-ексцентрични идеи ти идват-що да не стана кмет, президент, да поуправлявам света...а?па внуците и те....ако им предам знанията правилно.
мога да допълня, че съм работил в голяма фирма, за чийто шеф не се говореше, не се знаеше името му и никой не го беше виждал-единствения контакт, който имах беше със звеното над мен!!!!! Не съм полагал клетва, но е ясно, че не можеш да говориш за всичко, което се случва във фирмата, а то на пръв поглед не е нищо необичайно.....
А за евро съюза е чувал и виктор юго?! (а вероятно и мн. други преди него, ма тоя е можел да пише) но до неговото проявление от идеалния в материялния свят минават има-няма век и половина. Та книгата е писана по времето, дето не е мн.ясно ЕУ на кой свят принадлежи.
Технологиите е ИЗВЕСТНО,че ги има , но тези дето са инвестирали впо-старите модификации на гориво(нефт)са по-голяма гилдия от някакви изобретателчета от хондурас например....а и никой няма сметка да знаеш повече от необходимото-така че търкаляй си москвичето и псувай консуматора-капиталит, дето си чувал, че кара мерцедес , ма ти знеш, че мерцедеса е тъпа кола ...
НЕ чета женски книги, звучат ми като любовен роман, хари потър, астро прогноза, лили иванова или жената на шефа, дето и нея да я пишеме автор, щото тъста е голяма клечка! а ти ако сиправиш реклама на книжката- изкарай някакви факти - мога и да разреша на племеницата да я прочете!!!
Всеки драскач предпочита псевдоним, даже естетически погледнато е препоръчително!във втората част човека си пише защо е избрал точно този! (за твоя случай, DRAGE, не говорим...мръсна работа....)
Те и вестниците така, като с \"книжчицата\"-цели екипажи посъбират инфо оттук-оттам, препишат туй-онуй, а някакви наивници после им пълнят гушите!!! Или тези с кренвиршите-тук кашонче, там вестниче, може и малко крачета-да го докараме на аромат, а ти НАВНИКО ядеш и се радваш на вкусни пилешки кренвирши, като от едно време.....НО КОИ СТАТИИ ЩЕ ПРИЕМЕШ ЗА ИСТИНА,ДАЛИ ЩЕ ГИ СРАВНЯВАШ И ДАЛИ ЩЕ СИ ДАДЕШ ПАРИТЕ ЗА КРЕНВИРШИ ИЗБИРАШ ТИ! А ЗА ДА НЕ ИЗКАРВА НИКОЙ ПАРИ НА ТВОЙ ГРЪБ(което виждам много те притеснява, може би прехода от комунизъм не ти се отразява много добре-почивай си повече) СИ ГЛЕДАЙ КОКОШКИ НА БАЛКОНА И ЧЕТИ ЕВАНГЕЛСТКИ КНИЖКИ-ТЕ ПОНЕ СА БЕЗПЛАТНИ!!!! А сравнението ти със Средновековието е неприемливо, от страната,която заемаш- КНИГАТА НА ЯН ВАН ХЕЛСИНГ Е ЗАБРАНЕНА- НЕ ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА!!!!май че той е човека с бенката?!....
Ако всичко в света е наред от самосебе си отпадат и фанатиците...просто не се вписват в реда...
А, DRAGE, чети -знанието е мъдрост! Имаш време-ще стигнеш и до нея!
Издателството и аз не съм го срещал, но виждам, че не са дилетанти-словото се лее, предпечата е пипнат. няма да давам примери с лоши книги...
Айде хубаво време и със здраве!!!

от Велика / дата: 20 юни 2009

Ау,приятелю,какво толкова се дереш- ами като не ти харесва,чудо голямо.Според мен не книгата е посредствена,ами другаде е проблемът....Много добре даже, че има толкова фенове,които се вълнуват от страхотната информация,изнесена в нея.Не се обиждай,но ще ти обърна внимание,че изобщо не си наясно с историята на \"авторчето\", което е №1 по темата в немското пространство изобщо!!В САЩ двата тома на /Тайните общества/ ги продават за $200, така че едва ли е нещо безинтересно или безсмислено,както ти би предпочел.Препоръчвам ти ,да си препрочетеш 1984 на Оруел,та поне в художествена форма благородният ти мозък прихване нещо от истината. Според теб тятрябва явно да идва само от една,едничка,единствена, официална страна. Е не става! хелсинг пише,че и 1/3 от написаното да било вярно е достатъчно, но аз лично смятам,че е много повече,както все по-ясно и по-ясно става. За мен най-интересното всъщност беше как страхотно изисканият и прославеният световен елит е толкова езотерично обременен милият, как навлича роби, бае ритуали, кланя се на дяволи,уж конкуренти членуват в едни и същи тайни клубове и т.н., също и летящите чинии на Хитлер.Изключително е интересно с цялата магия и езотерична история,която са изповядвали.
Някои знаят повече, но всеки има право на мнение. И това е най-хубавото.Така е.
П.С. Когато излиза книгата,Европейският съюз е само договор на хартия между няколко държави, токущо подпечатана :)). Чети внимателно и подчертавай :))

от DRAGE / дата: 17 май 2009

Боян, тая книжка е посредствена! Как говори за големи конспирации и т. н. и изведнъж изтърсва, че ако настане глад в Европа щели да търсят хората отговори от Германия! Ха-ха-ха! Тоя да е чувал за Европейски съюз! Четете внимателно! Пише също и за какви ли е технологии и т..н. и накрая не съществува добро и зло, всичко било плод на въображение. А какво лошо, че авторката е жена? Тя е съавтор на доста голяма енциклопедия за тайните общества. Ян ван Хелсинг не е истинското име на тоя драскач. посъбрал оттук и там глупости и направил книжчица да я купуват наивници и да припечелват пари на ваш гръб. Също така фактите винаги могат да се нагодят, така че да са нещо невероятно и в същото време да е напасващо. В Средновековието Инквизицията е можела да изкара всеки магьосник като търсели белези по тялото на предполагаемата вещица, дори една бенка се смятала за знак, че дадения човек се занимава със забранени практики. Ако не откриели никакъв знак, пак обявяват човека за магьосник, защото тялото му било съвършено и това е белег за зло. Така, дори всичко в света да беше наред такива фанатици щяха да се питат защо е така и пак да намерят предполагаеми злодеи. А, Боян, представа си нямаш колко и какво съм чел! Заблудени сте си и това е! А и това измислено издателство на книжлето от къде се появи? Само ви занимават с глупости,ми драги читатели!

от Боян / дата: 10 апр 2009

DRAGE, нищо лично, ама да ми препоръчваш книга за конспирацията писана от жена, ми звучи малко несериозно!? А \"АВТОРЧЕТО\", доста ще да е прочело, преди да се подпре на чуждите писания. Книгата наистина е трудно смилаема и дори стряскаща за неподготвената психика, така че, който лети в розови облаци и живее в телевизора по-добре да не я чете- ще се обърка допълнително!!!хаха За останалите, смятам че информацията ще е провокираща и полезна.

от анонимен / дата: 10 мар 2009

А на мен лично ми тотално промени представите и трябва дакажа,че подобна книга е истинска рядкост.Препоръчвам я на всеки,който поне малко прависъпоставка с реалността.Нещо,което неможе да се каже за скучната книга на г-жа Портър,която доста замазва нещата и изобщо не предизвика асоциации.

от DRAGE / дата: 01 мар 2009

Бълнувания! Прочетете книгата на Линдзи Портър "Кои са илюминатите?" на издателство " Хермес" и наистина ще ви станат ясни нещата! Тази книга е забранена в Германия, именно защото следва нацистките доктрини. Всичките "доказателства" на фанатици като Ян Ван Хелсинг се опират на писанията на подобни персони. Някой каже или направи нещо и хоп- конспирация. А и ако има поне нещо вярно в тази книга, как могъщите общества според тоя автор, изобщо са допуснали това книжле да излезе? Хайде, помислете! Някои хора си изкарват парички на ваш гръб, наивници и то точно такива " авторчета"!

от елисавета к. / дата: 21 яну 2009

направо ме разби, много НАД предишната му книга!

от иво / дата: 19 яну 2009

Изключителна книга, особено в контекста на настоящите кризи - финансова и газова. Всеки може да си направи изводите...

от анонимен / дата: 17 яну 2009

Много ценна и провокираща книга. Напълно си оправдава славата.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ян ван Хелсинг (роден на 22 март, 1967 в Dinkelsbuhl), е спорен немски автор, който изследва теориите на конспирация и теми като световното господство.