Атлас по анатомия на човека Т.2: Спланхнология. Ендокринни жлези

Автор: Р.Д.Синелников; Я.Р.Синелников;А.Я.Синелников
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател СофтПрес
Брой страници 240
Година на издаване 2010
Корици твърди
Език български
Тегло 1667 грама
ISBN 9789546859259
Баркод 9789546859259
Категории Медицина, Книги

Този уникален труд съчетава едновременно предимствата на атлас и учебник по анатомия. Издаден за пръв път през 30-те години на миналия век, до момента той е претърпял седем издания – богато илюстриран, непрекъснато актуализиран и допълван. Преведен на всички основни езици, ползван от студенти на четири континента, този универсален атлас е един от най-популярните в света.

Вторият от четирите тома на атласа съдържа разделите „Спланхнология“ и „Ендокринни жлези”. Подробно е разгледано учението за вътрешните органи – храносмилателната, дихателната, пикочната и половата системи, а също и ендокринните жлези. Дадено е описание за развитието и възрастовите особености на органите и системите. Илюстративният материал е представен чрез специално подготвени цветни изображения на анатомични препарати и рентгенограми. Всички анатомични термини са дадени в съответствие с последната международна анатомична терминология.

Препоръчва се за студенти в медицинските университети, за лекари и дентални медици от различни специалности.Авторите на атласа – Р. Д. Синелников, Я. Р. Синелников, А. Я. Синелников – чийто професионален път е тясно преплетен със създаването и непрекъснатото му обогатяване, са изтъкнати учени от световна величина в областта на анатомията. Последните издания се допълват и актуализират от Александър Синелников, доктор по медицина, доктор по философия, професор по анатомия и патология, директор на морфологичната лаборатория на Брадентонгската Медицинска школа Лейк Ери, САЩ.

Българското издание на атласа е под редакцията на чл. кор. проф. д-р Владимир Овчаров, дмн, почетен ректор на Медицински университет – София, ръководител на Университетската катедра по анатомия, хистология и ембриология, председател на Българската национална академия по медицина.

Ключови думи: Най-хубавият подарък, На добър час, випуск 2023

от Администратор / дата: 28 фев 2013

За въпроси относно поръчка на определени заглавия или изготвяне на оферта, моля, изпратете запитването до [email protected], за да изготвим конкретна оферта и да я изпратим в писмо към вас. Очакваме ви!

от Мария / дата: 27 фев 2013

Атласите са чудесни,искам да запитам, ако искам да поръчам 20 Атласа,а дори може би и повече, може ли да има някаква по- голяма отстъпка за количество?

от Борис / дата: 31 дек 2012

А том 1 къде е? Кога ще е в наличност? Искам да ги купя трите тома!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]