Досадните правописни грешки/ Уроците на Веси по български език

Автор: Весела Кръстева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 8

Издател Маре
Брой страници 160
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 248 грама
Размери 23x16
ISBN 9789549271911
Баркод 9789549271911
Категории Учебна литература, Учебници

Образователната поредица "Уроците на Веси по български език" е поредният творчески проект на д-р Весела Кръстева, която заявява своето професионално и новаторско отношение към практическата насоченост на обучението по български език.

Езиковият материал е изграден под формата на уроци, които имат изцяло практическа насоченост. На преден план са изведени най-актуалните за учебната практика акценти.
Книгите от поредицата осигуряват проверка на нивото на езикова компетентност чрез:
текстове за редактиране на типови грешки;
тестови задачи с образователен потенциал, адекватен на различни изпитни ситуации.
Написани на достъпен и ясен език, помагалата от поредицата "Уроците на Веси по български език" са предназначени за всички, които искат да повишат езиковата си култура, независимо от възраст, ниво на грамотност или степен на образование.
Книгата "Досадните правописни грешки" съдържа кратки теоретични постановки за функционирането на езиковите правила в писмената и говорната практика. След всяка теоретична част следва раздел с практическа насоченост, който предлага разнообразни текстове за редактиране. Правописните грешки в тях са допуснати от автора с учебна цел. Книгата предлага още тематични и контролни тестови задачи. Осмислянето на лингвистичната информация е улеснено от поместените в края на учебното помагало отговори на тестовете, както и от предложените верни варианти на думите и изразите в редактираните текстове.

от Н. Ясенов / дата: 21 юли 2012

Здравейте,

виждам, че в момента не е налична нито една от трите книги на авторката на поредицата. Ще могат ли да бъдат поръчани скоро? Поздрави, Ясенов

от За поредицата / дата: 14 ное 2011

Към Хеликон - защо не заредите и другите две книги от поредицата "Уроците на Веси по български език"? Струва си усилието!

от Весела Кръстева / дата: 27 сеп 2011

Благодаря на Хеликон за бързата реакция! Успешни продажби!

от Весела Кръстева / дата: 21 сеп 2011

Малко уточнение: представител на Хеликон...

от Ваня / дата: 20 сеп 2011

Мисля, че и съставителят на представянето на книгата трябва да я изчете хубаво, защото имате очевадна грешка в заглавието - "български" не се изписва с главна буква, освен по изключение. Например: първата дума в изречението започва с буквата "Б" или дума с буква "Б" е първата от названието на институция ("Българска народна банка").

от Амбициозен родител / дата: 05 авг 2011

Чакам с нетърпение другите книги от поредицата "Уроците на Веси". Първата е наистина много полезна за всички, ориентирана е към практиката, а и освен това е написана наистина професионално. Браво!

от Сиси / дата: 06 юни 2011

Всеки от първи до дванайсти клас трябва да я изчете тая книга, ако иска да пише грамотно. Написана е много профисионално и ясно.

от моник / дата: 07 май 2011

Леле, купих си от Славейков тая книжка и се указа, че съм много зле с правописа :)) Дано, да ми помогне да се справя с матурата!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Д-р Весела Кръстева е езиковед и преподавател по български език. Завършва българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. От 1995 г. работи като учител по български език и литература. Притежава Първа професионално-квалификационна степен. От 1998 до 2000 година преподава езикова култура в СУ "Св. Климент Охридски", където защитава дисертация за присъждане на научната и образователна степен доктор (2001). От 2009 г. води кандидат-студентски курсове към УНСС. Ръководител е на школа по БЕЛ “Маре”. Носител е на почетното звание “Неофит Рилски”, присъдено от МОМН през 2008 г. Автор е на над 40 учебни помагала и учебници за основното, средното и висшето образование.