Осемте стълба на емоционалното здраве

Автор: Марк Аткинсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател AMG Publishing
Брой страници 360
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 407 грама
Размери 14x21
ISBN 9789549696479
Баркод 9789549696479
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Страдате ли от негативни или прекалено много мисли?
Пречат ли ви вината, депресията, гневът, съжалението и болката да живеете така, както искате?
Желаете ли да промените живота си и да откриете как да постигнете истинско дълготрайно щастие?


Ако отговорът на някой от горните въпроси е „да“, значи сте на правилното място.
Програмата на доктор Марк Аткинсън е удивително съчетание на методи от традиционната и алтернативната медицина. Тя е създадена така, че да ни помогне да отстраним физическите и психологическите пречки пред емоционалната свобода, да успокоим ума си, да чуем нуждите на тялото си и да подобрим качеството на живота си като цяло, преминавайки през осем основни стъпки, които д-р Аткинсън нарича „Осемте стълба на емоционалното здраве и истинското щастие”:

1. Излезте от главата си
2. Станете господар на емоциите си
3. Живейте смислен и удовлевторяващ живот
4. Удовлетворете физическите си потребности
5. Открийте и излекувайте физическите дисбаланси
6. Открийте и излекувайте прихологическите проблеми
7. Приемайте и обичайте себе си
8. Създавайте позитивни връзки


Марк Аткинсън е лекар, който след петгодишна практика започва да изпитва редица съмнения спрямо традиционната медицина, която разчита главно на изписването на лекарства като средство за лечение. Като лекар му става ясно, че значителна част от мотивацията му да помага на другите се корени в нуждата му от самолечение. Той признава, че външно е създавал впечатление на успял и самоуверен човек, но вътрешно е бил уплашен, несигурен и нещастен. Неизлекуваните зависимости, депресията и ниското самочувствие са довели до криза на идентичността. Ето как той сам описва последвалите промени:

Точно тогава взех решение да бъда честен и да направя всичко по силите си, за да създам щастлив и пълноценен живот за себе си. Пътят към тази цел беше дълъг и пълен с предизвикателства, но ме промени из основи. Вместо да се ограничавам до традиционните медицински предписания, аз създадох свой метод, в който обединявам всички работещи за мен практики: хранителни, психологически и за самопомощ. През последните десет години съм използвал революционния си метод, за да помогна на хиляди хора да подобрят физическото и емоционалното си здраве и да намерят това, което аз наричам истинско щастие.

Методът на д-р Аткинсън е ефективен, тъй като е проверен в практиката с реални пациенти, постигнали ново ниво на здраве и щастие. Освен това е напълно практически – различните въпросници в книгата имат за цел да помогнат на читателя да преодолее най-честно срещаните бариери пред доброто здраве и емоционалната свобода: алергии и непоносимости към храни, дисбаланс на кръвната захар, липса на определени хранителни вещества, хормонални проблеми, дисбиоза и невротрансмитерен дисбаланс. Въпреки че всички тези състояния са фактор в 80% от случаите, повечето книги за пости­гане на щастие и емоционално здраве (особено пи­саните от психолози и психотерапевти) пропускат да им обърнат внимание.
Книгата „Осемте стълба на емоционалното здраве” е начин да погледнем към своето душевно здраве от друг ъгъл, да открием своите индивидуални потребности и ценности, да придадем смисъл на всекидневието си и да достигнем едни по-висок етап в процеса на себепознание.

от Cvety / дата: 27 авг 2015

Наистина страхотна книга, на мен лично много ми помогна в момент на емоционална обърканост, препоръчвам я :)

от Надежда / дата: 06 яну 2014

Някой друг прочел ли е книгата? В какво ви е помогнала? :) Блягодаря ви предварително :)

от норич / дата: 14 ное 2012

Страхотна книга!Чете се на един дъх!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Д-р Аткинсън е разработил собствен метод, наречен „Истинско щастие“. Разбит на 8 „стълба“, той е  ръководство за постигане на жизненост, благополучие и вътрешен мир. Стилът е кратък, ясен и разбираем, техниките са добре описани.


Ако искате да промените живота си, да постигнете личностно развитие и душевно спокойствие, това е книгата.


„Осемте стълба на емоционалното здраве“ оправда очакванията ми и остава в библиотеката ми за постоянно ползване.

Мария Георгиева, Хеликон Бургас

Д-р Марк Аткинсън е холистичен лекар, специалист по лечение чрез хранене и създател на Академията за развитие на човешки потенциал, водеща компания за личностно развитие във Великобритания. Той се дипломира през 1997 г. като Бакалавър по медицина и хирургия (MBBS) и Бакалавър по клинична фармакология и психология (BScHONS) в Имперския медицински университет в Лондон. След като започва да работи с пациенти, д-р Аткинсън е очарован от връзката между ум, емоции и тяло и как те взаимно си влияят. Това го кара да доразвие традиционното си медицинско образование и да навлезе в сферата на холистичната медицина, която използва най-ефективните методи от традиционната и алтернативната медицина, за да бъде човек здрав – физически, емоционално и психически. Той продължава да изследва методи, които балансират и хармонизират ума, тялото и душата, защото, както установява, това е начинът хората да водят здравословен, щастлив и смислен живот.
Нестандартният метод на д-р Аткинсън е признат от други водещи лекари като д-р Ендрю Уейл, д-р Кристиан Нортръп, проф. Карол Сикора, д-р Бърни Сийгъл и д-р Лари Доуси. Д-р Аткинсън е автор на книгите “Библия за тялото и душата” и “Холистични тайни за женското здраве” и носител на различни награди в областта на грижата за здравето.