Сезоните на нашите кризи

Автор: Калина Александрова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Брой страници 280
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 313 грама
Размери 14x21
ISBN 9789549991437
Баркод 9789549991437
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Тази книга е за кризите, не за проблемите. Всеки решен проблем ни прави по-уверени в себе си, по-способни, по-знаещи, и по можещи, но си оставаме същите - преодолените проблеми само ни убеждават колко стойностни сме такива, каквито сме. С всяка преживяна криза ние губим представата за себе си. След всяка криза в нас се ражда нещо ново, непознато - откриваме и преоткриваме себе си. Колкото по-голяма, по-силна е личността, която напира да се роди, толкова по-болезнена е кризата.

от Иван Иванов / дата: 07 дек 2013

Книгата дава добра класификация на кризите на личността и се препоръчва от професионални психолози, както показва рецензията на проф. Борис Минчев.
Тук не са дадени рецепти и напътствия за преодоляване на кризите, но читателят е воден ипровокиран сам да открие своите решения, като постигне едно по-задълбочено познание за себе си и за обкръжаващата ни действителност.
Ще добавя само, че за да откриете правилното решение е необходимо първо да проявите смелост да разсъждавате трезво и обективно и да бъдете откровени със себе си; второ - да се отърсите от "стадния инстинкт", т.е. да не подражавате и да не търсите готови рецепти; и трето - да не забравяте, че нашият живот е обусловен от редица фактори от различни мащаби - и глобални, и космически. За всички са валидни общите закони на живота и еволюцията и чрез тях ще си отговорим на въпросите.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]