Аз съм Дънов

Автор: Капка Георгиева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Бумеранг БГ
Брой страници 216
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 238 грама
Размери 13x20
ISBN 9789549330168
Баркод 9789549330168
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Капка Георгиева е журналист, писател и политик. Автор е на книгите "Ванга от рода на прокълнатите", "Вера - мисия феномен", "Убийството на Орфей".
Завършила е педагогика в СУ "Климент Охридски", а после е специализирала психология. Работила е във вестниците "Литературен вестник", "24 часа", "Труд", "Монитор". Основател на "Национал-Демократична Партия.

от Атанасов / дата: 01 сеп 2014

Дънов нарича себе си в книгите си, че той е Бог Отец, това знаете ли го?
Няма да коментирам. Пълно богохулство.
Последователите на тази секта са на много лош път.

от Oz / дата: 01 сеп 2014

Госпожо Сидерова /сидеро на гръцки е желязо/. направи ми впечатление с каква желязна заплаха Вие завършвате коментара си. Напълно в стил на фамилията Ви, но не и в дъновски стил. Човекът е бил скромен. Заплахата е непозната за него. И така, аз съм извън вътрешния и външен кръг на дъновистите, Освен това съм достоен да ползвам само гражданското му име/ според Вас/.Макар че поназнайвам някои неща от учението му, което е пропито с християнски добродетели, познати от православната ни вяра,/ а и в превод съм го чела/, идеите не са нови. Той ги е прегърнал като здравословен начин на живот, а това се харесва. Доста преди него нещата се знаят, и все пак е хубаво,че е отдал живота си на тия идеи.
Само един въпрос имам към Вас- познавате ли поне един чужд автор, който е писал за него като за Втори учител след Христос? Ако знаете някой, пишете ни тук, за да прочета за него от първа ръка. Не е проблем за мен, защото на немски, английски, руски и гръцки ще мога да се запозная с учението му, без ненужното ми от Вас пояснение или поклонничество.
Очаквам наистина с разбиране да ми посочите нещо от извора на световната почит към втория учител след Христос.

от Даниела / дата: 01 сеп 2014

Допълнение на коментар 2:
Спокойно! Абсолютно съм уверена, че въпросната комерсиална особа, чието име дори не искам да напиша, ще си получи заслуженото.

от Glorfindel / дата: 09 апр 2014

Кошмарна тъпотия - и като тематика, и като съдържание.

от Сидерова / дата: 09 апр 2014

истинските езотерици изучават УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО НАЙ МАЛКО 10 ГОДИНИ да не казвам цял живот НЕГОВИТЕ ЛЕКЦИИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 1000 като има лекции за външния кръг и за вътрешния кръг на Бялото Братство сАМО ЧОВЕК КОЙТО Е РЕШИЛ ДА СЕ ОТДАДЕ ИЗЦЯЛО НА УЧИТЕЛЯ И ДА ПОСВЕТИ ЖИВОТА СИ НА НЕГО ЗНАЕ ВСЪШНОСТ КОЙ Е ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ И ЗАЩО СЕ НАРИЧА ТАКА Голяма грешка е постоянно да се нарича Дънов Дънов ДЪНОВ е името му за гражданска употр*** и за хора като вас които са прочели 2 книг иот него и за първи пътго чуват За истински търсещите той е УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО!!!!!!!!!!!! А защо е така и какво означава и коя есъщноста му ще ви трябва много време да разберете!!!! ЗА УЧИТЕЛЯ ИМАТ ПРАВО ДА ПИШАТ САМО НЕГОВИ ИСТИНСКИ УЧЕНИЦИ!!!! ИНАЧЕ КАРМАТА Е ГОЛЯМА! !ЛИЛИ ДИМКОВА ЕДНА ВИСОКО НАПРЕДНАЛА ДУША НЕ ПОСМЯЛА ДА НАРИСУВА ПОРТРЕТА МУ ЗАЩОТО ОБРАЗА И СЛОВАТА МУ СА СВЕЩЕННИ1 1НЯМАТЕ ПРАВО ДА С КОМЕРСИАЛНА ЦЕЛ ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА СЕ ПОКАТЕРВАТЕ НА ГЪРБА НА НАЙ СВЕТЛИЯТ И ВЕЛИК ДУХ КОЙТО Е СЛИЗАЛ НА ЗЕМЯТА СЛЕД ХРИСТОС ИНАЧЕ КАРМАТА Е ТЕЖКА !!!!!!!!
Коментарът е редактиран от администратор.

от Он / дата: 20 мар 2014

Не съм чел книгата, но от товова, което се вижда на корицата, г-жа Георгиева не се е запознала достатъчно добре с Учението на Петър Дънов. Заглавието на книгата е избрано изключително неподходящо: търсената провокация евоцира погрешна представа в читателя. Учителя Дънов никога не е казвал, че учениците му трява да стават Дънов и да се стремят да му приличат. Този постулат, който е част от будизма, че всеки можа да стане Буда, отсъства както в християнството така и в учението на Бялото браство. Учителя Дънов е говорил за прилагане на основните християнски принципи на любовта, мъдроста и истината в живота на всеки отделен индивид. Плакативността като метод за привличане на повече читатели - визирам цитатите на известните личности на корицата, прави лоша услуга, ако се цели да се създаде един истинен образ на Учителя Дънов. Плакатвността той никога не е използвал като метод в лексциите и в школата си. Обратно на плакативността Учителя Дънов говори за смирение. Не е добро, когато такива големи личностти като Учителя Петър Дънов биват инструментализирани.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Много книги са написани за учението и живота на Учителя. Книгата на Капка Георгиева “Аз съм Дънов“ няма да Ви запознае с нещо ново и различно. По скоро това е личнияt поглед на авторката  за учението, свързан с промяната, която е претърпяла, четейки  лекциите на Учителя.


Книгата носи послания за силата, която всеки от нас има, за съдбата, която трябва да осъзнаем, за мисиите, които трябва да изпълним и доброто към което трябва да се обърнем!

Катя Христова, клиент на Хеликон Шумен

Капка Георгиева е журналист по професия. Известна е на българските читатели с коментарите и интервютата си във всекидневниците "Труд" и "24 часа". Книгите й "Ванга от рода на прокълнатите" и "Вера - мисия феномен" бързо станаха бестселъри и оглавиха класациите за най-търсени книги през 2003 и 2004 год.