Списъкът „Октомври”

Автор: Джефри Дивър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 14

Издател Ера
Преводач Марин Загорчев
Брой страници 376
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 277 грама
Размери 13x20
ISBN 9789543892846
Баркод 9789543892846
Категории Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Най-оригиналният трилър, който сте чели
Една от 100-те най-продавани и харесвани книги за 2013Отчаяна, Габриела очаква новини за отвлечената си дъщеря.
Най-после вратата се отваря.
Но не са нито преговарящите, нито ФБР.
На прага стои похитителят.
С оръжие.

Как се стигна дотук?
Само до преди два дни животът на Габриела си течеше нормално. И изведнъж, като гръм от ясно небе, получава съобщение, че дъщеря й е отвлечена. Ултиматумът е: да плати половин милион долара и да намери мистериозния „Октомврийски списък“, или никога повече няма да види детето си. Разполага с 30 часа.
Габриела не е сама в нещастието си. Случайно се запознава с харизматичния и богат Даниел и двамата се впускат в трескаво търсене на списъка. А часовникът безмилостно отмерва времето...

Разгърнат от драматичната кулминация обратно към изненадващото начало, „Списъкът „Октомври“ е оригинален, находчив трилър, в който действието се развива само за 3 дни.
Майстор на заплетената интрига и неочакваните обрати, Джефри Дивър ни въвлича в дяволска игра на догадки, за да разберем, че отново сме били заблудени.

от Д-р Мария Казакова / дата: 23 май 2014

Много е важно да се пише с доводи, когато пишем за книги.Лично аз споделям коментари и в сайтове на издателства и следя чуждите такива.Съгласна съм за Goodreads, препоръчвам още Книголандия и Литературата днес като форуми, както и ревютата на Капитал.

от Десислава / дата: 23 май 2014

Борис, разбирам ви напълно. Никой не иска да рискува да си дава парите за разочароващи книги. И все пак коментарите в Хеликон са един от най-ненадеждните начини да придобиете представа за книгите. Те рядко са агрументирани като това на Д-р Мария Казакова (за което я поздравявам). Да не забравяме и че хората имат съвсем различен вкус и ако за един някоя книга е слаба, за друг може да се окаже прекрасна. Читателските коментари в Amazon и Goodreads са доста по-полезни.

от Борис Георгиев Бургас / дата: 22 май 2014

За мен е важно мнението на читателите само когато е искрено и обосновано. Бих искал да имам възможност да си купувам всички книги, които желая. Но за съжаление съм ограничен откъм финансови средства и се страхувам да рискувам. Затова все пак бих искал да проверя и отзивите на читателите, закупили и прочели книгата. Не съм литературен критик, затова и нямам собствен вкус :))) Добър източник на сведения е и ГуудРийдс :)

от Д-р Мария Казакова / дата: 22 май 2014

Не знам за останалите, които пишат, аз споделям моите впечатления.Всички сме четящи и мисля, че трябва да сме искрени за книгите, във време на непрестанно нарастващи цени и ненамаляващо желание да добри текстове.Обичам да споделям за добрите и не толкова книги и чета мненията.Купувам редовно и е важно да споделяме истината.Мисля, че не съм пропуснала книга на Дивър, но тази е много далеч от обичайното му ниво.Тези, които са пропуснали разказите му,препоръчвам с цялото си сърце!

от Ruslan Maleev / дата: 22 май 2014

Преводите на Дивър са много слаби.
Четете го на английски!

от Десислава / дата: 22 май 2014

Борис, ако се влияете от коментарите в сайта на Хеликон, може да пропуснете много интересни книги.

от Борис Бургас / дата: 22 май 2014

Благодаря за отзивите, приятели. Щях да сгреша да си я взема :)

от Мария Казакова / дата: 22 май 2014

Толкова слаба книга, даже неуместна не бях чела!Обратното броене на времето е объркващо, да не кажа неразбираемо.Може и да е оригинално решение за автора, за мен е досадно.За първи път изпитвам желание да оставя книга, преди да са съм затворила последната страница.Не я купувайте, не си струва!

от Иглик Василев / дата: 13 апр 2014

Тия книги ги четеме в оригинал на четци и няма защо да си разваляме вкуса с лоши преводи на български

от ДивърФен / дата: 13 апр 2014

Само не разбрах какво общо има четенето с четци и трилърите на Дивър. Всичко може да се чете на четец, нали? Зависи от вкуса

от Конкурс за редактори / дата: 12 апр 2014

ЕРА пак се надценяват
С тези тъпи корици и глупави книги (Дивър залезе още с Колекционера) издават едно и също но читателите вече имат възможност да четат с четци и не се залъгват с ерзац трилърчета

от Книжна магия / дата: 11 апр 2014

Късния Дивър е слаб. Не очаквайте много.

от ДивърФен / дата: 11 апр 2014

Е, чакайте, де. Днес излезе все пак:) Освен ако някой не я е чел в оригинал

от Илия / дата: 11 апр 2014

мнения ?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Забележителна история ни предлага Джефри Дивър в новия си роман. Бързо развитие на действието, интригуващи персонажи и предизвикателен експеримент: криминална история, която се развива наобратно - виждаме резултатите от постъпките на героите и след това се връщаме към началото, за да прочетем завръзката на сюжета.


Габриела е млада майка, чиято дъщеря е отвлечена от похитители. Исканията им – почти невъзможни за изпълнение – са: крупна сума пари и странен списък с имена.


Абсурдно краткото време е най – голямата заплаха, но полицията също е по петите на Габриела. Защото, за да намери парите и списъка младата жена е принудена да извърши много нередни неща...


Още първите глави на романа предизвикват любопитство, а с напредването си историята става все по-объркана.


Защо точно Габриела изнудват похитителите? Какво крие тя? И какво съдържа загадъчният списък „Октомври”, за да  предизвика толкова крайни действия?


Удивителен и смел роман, от стремителното начало до изненадващия финал.

Маргарита Аргирова, Хеликон София - Витоша

Една брилянтна операция, описана наобратно. Четенето изисква мисъл, запомняне, вникване във всяка подробност…


Този роман е предизвикателство за всеки любител на трилъри. А изненадващият завършек е мечтан от всеки майстор в този жанр!


Опитайте!

Елена Бойчинова, Хеликон София - Шишман

Дивър е роден в Чикаго през 1950 г. Още докато учи право и журналистика, в списание „Алфред Хичкок“ се появяват първите му разкази. През 1990 г. везните окончателно се накланят в полза на белия лист и Дивър се отказва от адвокатска практика.
Следва поредица трилъри, които бързо завладяват територии на пренаситения от образци на този жанр пазар.
Едно от нещата, които поддържат интереса към романите на Дивър, е умението всеки път да сътворява различни истории и да изненадва читателите с неочаквани сюжети, без да изневерява на стила си. Автор е на осемнайсет романа, преведени на двайсет и пет езика. Номиниран е четири пъти за награда „Едгар“.
Разведен е. Живее във Вирджиния и Калифорния, има немска овчарка.
Още първият роман за парализирания детектив Линкълн Райм - „Колекционера на кости“, е филмиран, откупени са правата и на „Убийте Райм“, „Каменната маймуна“ и „Милост“.

ИК „Ера“ е издала шест негови романа.

Колекционера на кости, Каменната маймуна,Сълзата на дявола, Убийте Райм, Милост, Невидимия