Осигурителен пазар и осигтурителни продукти (теория и практики)

Автор: Доц. д-р Йордан Христосков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Издателство "Св. Григорий Богослов"
Брой страници 196
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 460 грама
Размери 20x29
ISBN 9789548590105
Баркод 9789548590105
Категории Учебна литература за висши учебни заведения, Учебна литература, Учебници

Учебникът по осигурителен пазар и осигурителни продукти дава познания за същността, принципите и механизмите на функциониране на осигурителния пазар и предоставяните от него различни осигурителни продукти. Тези продукти гарантират по-голяма сигурност на хората при настъпване на най-значимите социални рискове като старост, инвалидност, смърт, болест, трудова злополука, безработица.
В настоящия учебник е направен опит да се съберат в едно издание теорията и практиката на осигурителния пазар и осигурителните продукти, като свързващо звено между тях са въпросите на организацията на търсенето и предлагането, регулиращата и стимулиращата функция на държавата, публично-частното партньорство между частните и държавните носители на социалното осигуряване и други. Специално място е отделено на директивите на ЕС, които регламентират надзора върху допълнителното пенсионно осигуряване и създават предпоставки за преноса на осигурителни права при свободното движение на хора и услуги в рамките на Европейското икономическо пространство.
Учебникът е предназначен за студентите от Висшето училище по застраховане и финанси, както и за студенти от други висши училища, които вече са запознати с теоретичните и практически въпроси на социалното осигуряване.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]