До оня свят и обратно: Какво "видях" за тридесет денонощия в кома

Автор: Пламен Григоров

Коментари: 7

Издател Распер
Брой страници 120
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 164 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543450718
Баркод 9789543450718
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Не съм мистик, не съм и скептик. Споделеното тук няма за цел да убеждава когото и да било в каквото и да е. Аз само разказвам какво "видях" Там. Приемам, че то не е без значение за познанието, свързано с други светове, с други енергии, с друг начин на мислене и живеене. Защото всичко, каквото "видях" Там, се сбъдва или възкръсва от миналото тук. Защото не беше сън, а друг живот, в друг свят...
Пребиваването ми Там беше тежко изпитание за мен. Първото нещо, за което си спомних, когато се убедих, че вече не съм Там, бяха думите на моята баба Янка, че няма нищо по-хубаво от Белия свят. Когато я питах къде е този свят, тя отговаряше:
- Тука, тука е Белият свят, ако има други светове, то те са Черни светове...

Ключови думи: Голямото четене

от Ванина Момчева / дата: 30 юли 2017

Темата за "видяното" "отвъд" ме интересува отдавна. Прочела съм много разкази на хора, изпаднали в кома, и всички са много различни.
Не съм сигурна дали разказващите са искрени или си измислят. "Виденията" на г-н Григоров нямат нищо общо с религията, а по-скоро с неговите знания и обща култура. Но възниква един много важен въпрос - как въздействат упойките и други вещества, които поддържат живота на човека в това състояние? Може би тези "картини" са под тяхното влияние? Защото съм чела, че употр***та на психотропни вещества - например в ритуала аяхуаска, променя съзнанието и води до докосване на "паралелни светове". Въпроси, въпроси... Хубаво е , когато едно произведение поставя въпроси.

от Тодор Карагеоргиев / дата: 29 юни 2017

Книгата ме заинтригува с "преживяванията" или "виденията" на автора, които са трудно обясними. Много разкази за отвъдното съм прочел, и в тях ставаше дума за светци, а в разказа на п. Григоров се говори за "бял , кафяв и тъмен бог". Трябва да потърся медицинско обяснение за този разказ. Не разбрах каква е връзката с разказа на автора и огледалата на Козирев и оргона на вилхелм Райх.

от trustno1 / дата: 12 май 2017

Само на мен ли ми се струва, че тия коментари са писани от един и същи човек, вероятно от някой тип от самото издателство Распер. Личи си по стила. Под всяка тяхна книга хвалебствен спам. Може и да греша, де, не знам. Хеликон, какво ще кажете по въпроса, има ли конспирация тук?

от Цилия Пегова / дата: 12 май 2017

Картините и преживяванията на Пл. Григоров силно ме заинтригуваха. Отдавна събирам истории на хора, които са преживели клинична смърт или кома, и са се върнали оттам. Много съм изненадана от огромната разлика между разказаното от автора на тази книга и други подобни истории: няма тунели, няма Св. Петър, светци, Христос и пр., а трима души, с огромен ръст, които приличат на атланти или анунаки или на белите шамани от Сибир, единият от които - този с белите дрехи, решил съдбата на автора, престоял един месец в кома. Откъде са дошли тези образи, е трудно да се обясни. Как са се родили тези светове, които ме изненадаха с картинността, логичността и сюжетността си.

от Кирил Локманов / дата: 22 апр 2017

Познавам Пл. Григоров от времето, когато беше журналист в Нощен труд, познавам талантливото му перо. Много се изненадах, когато научих, че един месец е бил в кома в Пирогов, заради сепсис на кръвта, причинен от обезболяваща инжекция. Съжалявам за случилото се, но се радвам, че дори тази трагична случка е изкристализирала в книга. Онова, което е "видял" буквално шокира. Вероятно медиците имат обяснения за тези сюжети на г-н Григоров, но аз не мога да си ги обясня. Дали страдащият мозък ги е родил или душата е попаднала в други светове? Някой ден вероятно ще има отговори на тези въпроси.

от Атанасов / дата: 12 мар 2017

Православните християнски светци препоръчват да не се заиграваме изобщо с тази тема, защото отвъд е пълно с демони, които лъжат душите, намиращите се между двата свята с различни халюцинации и ни убеждават, че няма Божи съд, а той е реален и предстои на всеки човек след смъртта!

от Марин Димитров / дата: 11 мар 2017

Тази книга се чете на един дъх. Не можах да си обясня на какво се дължат тези "видения" или "халюцинации", в преживяванията на автора. Дали е влизал в някакви паралелни светове и на какво се дължат тези ясновидски пророчества. С една дума книгата поставя много въпроси, на които засега, уви, няма никакви отговори. Авторът разказва съвсем други истории за разлика от онези разкази на други хора изпаднали в мозъчна смърт или кома.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg