Болят ме коленете. Какво да правя?

Автор: Сергей Бубновски
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Жануа 98
Преводач Силвана Миланова
Брой страници 202
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 221 грама
Размери 12x20
ISBN 9789543761029
Баркод 9789543761029
Категории Методи и лечение, Медицина за всеки, Книги

Страданията на човек, изгубил способността да свива без болка крака си в коляното, са неимоверни. Опитите на хирурзите да подменят връзките и самата става и да отстранят менискусите дават само временни резултати.

Специалните упражнения, разработени от доктор Бубновски, ще ви помогнат да се избавите от болката и да възстановите коляното си след травма или операция. Благодарение на уникалната му авторска методика пациентите на доктор Бубновски печелят златни медали на Олимпийските игри, на шампионатите на света и Европа, а хората, които нямат отношение към спорта, дори и прехвърлилите седемдесетте, забравят за патериците и спират да куцат.

Книгата ще бъде интересна за всички, които искат да спасят коленете си! В нея ще откриете:

Митове и заблуди, свързани с лечението на коленете
Нови подходи към лечението на артрит и артроза
Упражнения за лечение на болките в коленете? ? ?

Сергей Михайлович Бубновски е доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, създател на най-новото направление в медицината – кинезитерапията, при което болният сам насочва собствените си сили към оздравяването чрез вътрешните си резерви и разбирането за състоянието на своето тяло. Методиката му е получила признание в широки кръгове на медицинската общност. От 1989 година в Русия и в чужбина се появиха над 80 центъра, работещи по метода на Бубновски. Само в Московския център през последните 10 години са излекувани над 100 000 пациента.

от В.К. / дата: 20 май 2016

За читателя по горе, .... аз не съм чела книгата, но изгледах десетките предавания на автора в ю-туб, и разбрах основната идея, ... може да се каже, че най-малкото затова, че хром човек, който не искат да приемат за учи медицина, защото е инвалид втора категория, ... та най-малкото за това, си заслужава да бъде чут!

от страдащ от болно коляно читател / дата: 08 юни 2015

Намирам книгата за по-скоро полезна, с известни уговорки. Жалко, че има толкова препратки към други книги, в които се обяснявало това, което всъщност ме интересува и заради което си купих тази книга. Липсват подробни обяснения и за тренажорите, които се препоръчват, в тази си част книгата прилича на реклама на рехабилитационния център на автора. Който ако не друго, не е достъпен за българи, най-малкото поради отдалечеността. Освен това винаги съм се отнасяла поне с леко недоверие към преводна литература на медицинска тематика без консултирането на български лекар специалист.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Сергей Михайлович Бубновски – доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови, неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, един от създателите в Русия на новото направление в медицината – кинезитерапия, при което болния сам насочва собствените си сили към личното си оздравяване. И всичко това благодарение на вътрешния резерв и разбиране за състоянието на собственото тяло. Уникалността на метода се потвърждава от десете патента за изобретения в областта на медицината.
Сергей Михайлович използва, като основен метод за лечение, КИНЕЗИТЕРАПИЯТА – лечение чрез правилно движение с прилагане на специални лечебно-рехабилитационни тренанжори. Лекарят съставя програма от занятия, но главно действащо лице в лечебния процес се явява самия пациент.