Българската геополитика

Автор: Проф. дикн Ангел Димов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Христо Ботев
Брой страници 434
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 461 грама
Размери 14x20
ISBN 9544457666
Баркод 9544457666
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

В настоящия труд се изследва главно българската политика към евроатлантическия междудържавен блок, ЕС и Русия. Почти не се разглежда политиката на българската държава към балканските и други страни. Съвременната сложна обстановка на Балканския полуостров налага да се направи специално изследване на нашата балканска политика, като се разкриват проблемите и перспективите на общественото развитие в глобализиращия се свят.
При изследването на българската геополитика са използвани основно класовият подход и материалистическият метод, който "свежда политическите конфликти до борба на интереси". Прилагани са също и методите на диалектиката, статистическите групировки и сравнения.
С подбраните методи и подходи са изследвани редица аспекти и направления на българската геополитика. Разкрити са нейните основни проблеми и са изведени важни изводи, обобщения и оценки, които могат да послужат при разработване на бъдеща геостратегия за управление на българските геополитически интереси.
Изследването е предназначено за широк кръг от читатели. То може да се ползва най-вече от учени, политици, държавници, преподаватели и студенти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]