Литература за 5 клас. Като по учебник - теория, упражнения, тестове (По новата учебна програма за 2016/2017 г.)

Автор: Весела Кръстева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Маре
Брой страници 140
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 365 грама
Размери 21x28
ISBN 9786197045147
Баркод 9786197045147
Категории Български език, 5 клас, Учебни помагала 5-7 клас, Основно образование 5-7 клас, Учебна литература, Учебници

Учебното помагало на д-р Весела Кръстева включва кратки обзорни статии и интерпретации на творбите, включени в новата учебна програма за 5 клас, утвърдена от МОН за 2016/2017 г. Литературните разработки са съобразени с най-съществените моменти от програмата, насочени към "овладяване на базисни знания, умения и отношения, свързани с митологията, фолклора и литературата и с изграждането на литературни и социокултурни компетентности на ученика".
Теоретичните статии дават възможност на учениците да осмислят същността на изучавания материал. Помагалото следва познатия модел за създаване на анализ: наблюдения върху художествената постройка на творбата, сюжета, героите, конфликтите, използваните изразни средства и похвати. Така учениците достигат с лекота до посланията на автора, развиват аналитично мислене и изграждат умения за подбор на аргументи от творбата в подкрепа на заявената теза; формират лично мнение и оценъчна позиция.
Книгата съдържа още 65 литературни въпроси и задачи с място за отговори и 16 текста върху изучавания материал, които дават възможност за системна проверка на знанията на обучаваните. В края на помагалото са поместени отговорите на литературните тестове.

от Весела Кръстева / дата: 07 сеп 2016

Книгата съдържа още 65 литературни въпроса и задачи с място за отговори и 16 ТЕСТА върху изучавания материал, които дават възможност за системна проверка на знанията на обучаваните.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Д-р Весела Кръстева е езиковед и преподавател по български език. Завършва българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. От 1995 г. работи като учител по български език и литература. Притежава Първа професионално-квалификационна степен. От 1998 до 2000 година преподава езикова култура в СУ "Св. Климент Охридски", където защитава дисертация за присъждане на научната и образователна степен доктор (2001). От 2009 г. води кандидат-студентски курсове към УНСС. Ръководител е на школа по БЕЛ “Маре”. Носител е на почетното звание “Неофит Рилски”, присъдено от МОМН през 2008 г. Автор е на над 40 учебни помагала и учебници за основното, средното и висшето образование.