Специалните служби - тайните господари на човечеството

Автор: Пламен Григоров, Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 9

Издател Распер
Брой страници 300
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 384 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543451166
Баркод 9789543451166
Категории Нова и най-нова история, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Специалните служби винаги са се свързвали с тайната политика на отделните държави и общности. Шпионажът, разузнаването, задкулисните операции, убийствата и атентатите са част от арсенала им. Големите държави са налагали волята си над останалите преди всичко с могъщите си тайни служби. През последните години към разузнавателните специални служби бяха създадени и още по-специални подразделения от свръхбойци, готови да изпълнят каквато и да е тайна операция, в която и да е точка на света. Няма регионален конфликт или война, в които да не са замесени спецслужбите на т.нар. Велики сили.

Свидетели сме, особено през последните 30 години, как спецслужбите преобърнаха света. Провокираха и осъществиха т.нар. “цветни революции”, превзеха цели държави и убиха техните лидери и държавни глави. Тероризмът и нашествието на “бежанците” е също тяхно дело. На практика те са изпълнителният механизъм, който дърпа конците на човечеството и определя съдбата на милиарди хора на земята.

Има достатъчно данни, че спецслужбите разполагат и съхраняват огромно количество информация за контакти с извънземни цивилизации. Новите технологии и научни открития са изцяло под контрола и благословията на спецслужбите.

Под тяхно наблюдение и контрол и с директното им участие се създават партии и идеологии. Възкачват се или се свалят правителства. Те са и основният двигател на потока от пари, който се е превърнал в истинската кръв на световната олигархична система.

Ако висшето ръководство на спецслужбите е купено и не действа в интерес на народа си, а служи на задкулисието, може да се смята, че такова общество, а с него и държавата, се намират под пълен контрол.

Всичко това говори, че имено спецслужбите са истинските господари на Човечеството? Кои са те?

от Теньо Клисуров / дата: 13 авг 2017

Книгата е добра, но аз очаквах повече за специалните операции на специалните служби, може би все още тази информация не е разсекретена. а има и такива, които никога няма да бъдат разсекретени. Зная, че в КГБ е имало специална синя папка, в която са събрани данни за срещи с НЛО и извънземни. В книгата не се споменава.

от Мони Стрезов / дата: 15 юли 2017

Книгата е добра, в този обем са представени като цяло специалните служби на най-великите държави. Останах разочарован от главата за еврейските специални служби, защото са представени само МОСАД, Шабак, Аман, Натив и др., а те са още една цяла дузина. Вероятно издателите са били ограничени от обема страници. Надявам се скоро на книжния пазар да се появи специална книга за службите на Израел, които са едни от най-подготвените и най-влиятелните.

от Валентин Иванов / дата: 09 юли 2017

Аз очаквах повече от книгата, особено що се отнася до спецслужбите на балканските страни. Защото те касаят и нашата политика на Балканите и взаимоотношенията ни с другите страни в района. Надявам се книгата да има и втори том.

от Стелиян Тотев / дата: 26 юни 2017

Аз съм фен на британските специални служби и тази книга допълва моите познания за тях, особено що се отнася до Ми-5 и Ми-6. Детайлно са представени и другите Ми. Но ми се искаше да прочета за някои нетолкова популярни специални операции на брит. разузнавателни централи. Главата за германските служби ми се стори доста скучна.

от Румен Русев / дата: 05 юни 2017

Много ми допадна главата за МОСАД, защото отдавна се интересувам от тази мощна еврейска специална служба, защото фактите са разкрити пространно и детайлно, като са представени и биографиите на шефовете й през различните периоди от историята й. Но все пак остава нещо недоизказано и препоръчвам издателите да проучат още материали.

от Динко Вучков / дата: 30 май 2017

Отдавна се интересувам от разузнаване и шпионаж, особено от личността на Рихард Зорге, за който има материал в книгата. От него става ясно, че Сталин не му е вярвал, но не е ясно защо. Трябва да се търсят данни дали не е работил за германското и японското разузнаване. В процес на четене съм на тази книга. Интересна и освежена е с главите за писатели шпиони, Кембриджската петорка, Л. Арабски и др.

от Златко Христов / дата: 20 май 2017

Отдавна търсех книга, в която да са представени, и то задълбочено и подробно, тайните служби на най-големите държави. Открих я на пл. Славейков. Имам специален интерес към историята и тайните операции на Мосад и в книгата тази може би най-професионална и най-добра специална служба в света, е представена отлично. Но се разочаровах донякъде, защото исках да науча повече за най-големите еврейски разузнавачи, за съжаление в книгата няма информация за тях. Надявам се в следващите книги тази грешка да бъде поправена.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Мира Герова / дата: 17 май 2017

Специалните служби на САЩ - ЦРУ, ФБР, на Великобритания - Ми-5, Ми-6, на Русия - КГБ и наследникът му ФСБ, БНД - на Германия, МОСАД, и службите на Турция в книгата са представени интересно и разчупено, освен това и подробно. Според мен статията за специалните служби на Германия по времето на Хитлер и на Съветския съюз - от Чрезвичайната комисия, през ГПУ и ОГПУ до НКВД и СМЕРШ, доста утежняват текста. Но книгата е полезна за всеки читател, който се интересува от тази тематика.

от Калоян Килифарски / дата: 14 май 2017

Купих книгата и малко бях скептично настроен, защото материята с историята и операциите на службите е доста скучна, изпъстрена със събития, дати, при това представени сбито. Оказа се обаче, че не съм прав. Историческият материал е представен четивно и интересно. Свежест на книгата придават главите, посветени на писатели шпиони, кембриджската четворка, Мата Хари, Лоурънс Арабски и др. И пак са поднесени интересно и четивно. На добър час на книгата!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]