Неразгаданите мистерии на България Т.2

Автор: Андрей Кудин
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Уникарт ЕООД
Брой страници 256
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 458 грама
Размери 16x23
ISBN 9789542953777
Баркод 9789542953777
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Защо траките винаги са подкрепяли Троя? Участвали ли са българи в армията на Ахил? Как така в родното място на Александър Македонски още говорят български език? Колко е струвало въвеждането на българската азбука? Къде е софийският дворец на Константин Велики? Как умира император Балдуин? Прост свинар или висш военен аристократ ли е бил Ивайло? Как Боянският зограф изпревари великия художник Джото от Флоренция? Защо фанатазирани мюсюлмани строят църкви и манастири? Кой манастир в Странджа променя Православието? Как един български митрополит успя да обедини Руската църква? Защо Бисмарк остави Варна в границите на България? Как така убити германски войници в Крим изплуваха на къмпинг "Градина"? Защо немският Абвер и българското ВМРО подготвиха атентата на века в Марсилия?
Това са само част от въпросите, на които завършилият богословска академия Андрей Кудин предлага свои оригинални и компетентни версии.

Ключови думи: Топ 200 2017

от Katerina Danailova / дата: 30 авг 2019

Забавно и увлекателно четиво!:)

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

 


Първи том на „Неразгаданите мистерии на България“ претърпява пет преиздавания. Убедени сме, че такава съдба чака и том втори на същото заглавие. Автор на историческото четиво е професор Андрей Кудин, който е дипломиран богослов, който освен това е и завършил международни отношения в Московския държавен университет. Не е тайна за никого, че професорът е в приятелски отношения и с известния български историк Божидар Димитров. Втори том е също така дело на издателство Уникарт и е с подобен обем като първата книга на професора. Андрей Кудин работи дълги години в Руската академия на науките, автор е на множество статии и монографии на различна историческа тематика. Заради приноса му към съхраняването на християнските ценности е награден от РПЦ със „Златен рицарски кръст на Светия гроб Господен“. И ви разказваме всички тези подробности относно автора на „Неразгаданите мистерии на България“, за да добиете представа за неговия авторитет и обективност. В научното изследване няма място за безпочвени догадки и недоказуеми хипотези. И именно такъв човек потвърждава повечето от българските виждания за траките и тяхното наследство, например. Професор Кудин търси обосновани отговори на въпросите защо траките са подкрепяли град Троя и дали са участвали в армията на страната на Ахил, каква е историческата причина в родното място на Александър Македонски и до днес да се говори на български език, къде се е намирал софийският дворец на светия император Константин Велики, по какъв начин умира униатският рицар Балдуин, кое кара силно вярващи мюсюлмани да изграждат християнски храмове, какъв е приносът на един манастир в Странджа за исихазма, как един български духовник успява да постигне обединението на Руската Православна Църква, както и на други потънали в тайнственост и до днес загадки. Отговорите на Андрей Кудин са оригинални, смели, но и правдиви, както ще се убедите сами. Препоръчваме книгата на всички, които обичат да изследват миналото и да откриват скритата истина зрънце по зрънце. „Неразгаданите мистерии на България Т. 2“ ще ви даде ключ към много тайни.


 


 

Хеликон