Дълбоката държава

Автор: Йордан Начев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Труд
Брой страници 184
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 218 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543985913
Баркод 9789543985913
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Проф. Йордан Начев е автор на шест книги и над сто публикации. В своята последна книга „Дълбоката държава” първоначално прави кратък преглед на различните недемократични модели на държавно управление. По задълбочено разглежда характеристиките и влиянието на корпоратокрацията и криптокрацията, който през последните десетилетия влияят съществено на политическото и икономическото развитие в съвременния неолиберален модел на държавно управление.
Във втората част на текста авторът дава отгово на въпроса доколко „Дълбоката държава” може да се приеме като реалност в съвременната политическа действителност, каква е нейната същност, от кои източници тя черп сили и до каква степен действията й се разпростират не само в местен, но и в наднационален план.
В последната част на книгата са посочени различни технологии на въздействие върху обществото и геополитически схеми, които „Дълбоката държава” прилага в държавното управление и в съвременната геополитика.
Авторът проф. инж. Йордан Начев е бивш дългогодише ръководител на Центъра за разузнавателна подготовка н състава в Националната разузнавателна служба (сега Държавна агенция разузнаване). Има богат професионален и дипломатически опит. Той е доктор на икономическите наук и доктор по психология. Преподава в държавни и частни висши учебни заведения по редица дисциплини, имащи отношение към геополитиката, националната и международната сигурност.

от Марин Георгиев / дата: 19 мар 2022

Книгата е уникална. Авторът разкрива в детайли тъмната страна на обществата. Показва задкулисието с факти, които всеки може сам да провери по оставените линкове и литература.
Четейки тази книга ще усетите, че вече сте се сблъсквали с част от нещата.
След тази книга видях колко е прогнил съвременния свят и начин на живот!

от Final Impact / дата: 19 окт 2019

Такива книги се появяват рядко четете роби докато не я скрият

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]