Златния Аватар

Автор: Свами Б.Р. Шридхара
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Брой страници 198
Година на издаване 2006
Корици твърди
Език български
Тегло 405 грама
Размери 16x21
ISBN
Баркод
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

"Златния Аватар" ни представя поезията на Абсолюта, такава каквато самият той ни е завещал преди около 520 години. Всевишният се е появил в град Навадвип, Западен Бенгал през 1486 год. По-късно славата му се разнесла извън Индия, до всички кътчета на света и той станал известен като Шри Чайтаня Махапрабху – Златния Аватар. Неговото появяване било предизвестено от древните свещени писания и той бил нетърпеливо очакван от великите мъдреци на своето време.
Чайтаня Махапрабху оставил учението си на Шестимата Госвами – неговите първи ученици. Самият той написал едно единствено стихотворение от осем стиха – Шикшаштакам. В него е скрито най-висшето знание и най-висшето съвършенство, защото то е поезията на Абсолюта.

Шрила Шридхара Махарадж е роден в уважавано браминско семейство, в Хапания, Западен Бенгал. През 1926 се присъединил към мисията на големия учител Шрила Бхакти Суддханта Махарадж (1874-1937) като негов посветен ученик. През 1930 приел монашеския орден саннйас и станал един от най-уважаваните представители на Гаудия Ваишнавизма в Индия.
В памет на Шрила Шридхара Махарадж, един от най-дълбоките и поетични Ваишнави на нашето време, е издигнат свещен храм в Навадвип, който носи името "Единение в раздяла". Там могат да му се поклонят всички, които го обичат.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]