Baramo Painting

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Брой страници 36
Година на издаване 2022
Корици меки
Език английски
Тегло 269 грама
Размери 21x21
ISBN 9786199205907
Баркод 9786199205907
Категории Изобразителни изкуства. Книги на чужди езици, Изкуство, Книги

Каталогът представя творческата работа на Елица Баръмова - Барамо през последните шест гофини. Той събира авторските и проекти "Архитекта" и "Отминващи и оставащи пейзажи". Каталогът представя творческата инвенция на Барамо за изграждане на формата - концепцията "Седиментен процес". Това е визуален език със свой синтаксис и се базира върху математическа логика и линейна перспектива. Същността на "Седиментен процес" е идеята за "естетика на бавното движение - етична възможност за наблюдение и идентифициране на фазата отклонение ... за разбиране на друга гледна точка, извън егото".
Синтезът между картини и концептуални текстове като диптих е нов подход в изящното изкуство. Картините и текстовете в изданието са свързани и взаимно се интерпретират, без да има водещо начало.
Екзистенциалните текстове са и авторско дредчувствие, споделяне на опит за оставане насаме със себе си. За да се чувстваш комфортно в това общуване, трябва да си минал през изпитанието на сбогуването с някои романтични представи за себе си. А по пътя към пълноценното общуване, всеки търси своя Вергилий...
Дизайнерската идея, както и съдържанието на това издание са дело на Барамо и са продължение на естетиката, която тя търси в самите композиции - усещане за синестезия, за отвореност, за кинетичност на образа. Между страниците на книгата се чувстваш като на гости в ателието на авторката.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]