Да излекуваме тревожността, депресията и стреса

Автор: Давид Серван-Шрайбер
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Изток-Запад
Брой страници 270
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 347 грама
Размери 0x0
ISBN 9543210055
Баркод 9543210055
Категории Приложна психология, Книги

Стресът и емоционалните му прояви - тревожността и депресията - са най-големият здравен проблем на съвременните общества: 50 до 75% от всички посещения при лекар са свързани с оплаквания и заболявания, породени от стреса. Затова не е чудно, че книгата на Давид Серван-Шрайбер предизвика огромен интерес - само за година във Франция от нея бяха продадени 330 000 екземпляра и тя не слиза от челото на класациите. С какво тя се открои сред стотиците книги на подобна тема и спечели доверието на читателите?
На първо място, това не е поредният комерсиален продукт, дело на сръчен писач, а по-скоро просветителска книга, написана с искрено желание да бъде в помощ на милионите страдащи. За пръв път тя запознава широката публика с резултатите от дългогодишни лабораторни изследвания, възвестили нова, революционна медицина на емоциите - без скъпи лекарства и безкрайна психотерапия. Въз основа на клиничния и научния си опит като невробиолог, психиатър и ръководител на Центъра по комплементарна медицина в Питсбъргския университет (САЩ), авторът ни представя седем изключително ефикасни метода, които действат през тялото и пряко влияят на емоционалния мозък, вместо да разчитат на езика и разума, от които той твърде слабо се влияе. Някои от тях са съвсем нови и използват върхови технологии, като например "десенсибилизация и лечение посредством движения на очите" (EMDR), "кохерентност на сърдечния ритъм" или пък "синхронизация на хронобиологичните ритми чрез изкуствено разсъмване", а други произлизат от хилядолетни лечебни традиции. Общото между тях е, че използват налични в човешкия мозък механизми на самолечение и са били подложени на сериозни научни оценки, доказващи тяхната ефикасност.
Седем метода, които дават възможност на всеки от нас да управлява живота си и да не бъде чужденец - нито за себе си, нито задругите...

Ключови думи: Да преодолеем безпокойството

от Milena Кирилова / дата: 23 яну 2009

Прекрасна книга. Предлагаща конкретни стратегии за самопомощ и решения на тревожните ни състояния. Авторът е признат специалист във Франция и Щатите. Сам е бил болен от рак - тумор в мозъка. В края на 2007, във Франция излезе книгата му \\\\\\\\\\\\\\\"Anticancer\\\\\\\\\\\\\\\"- предлагаща конкретни стратегии за борбата с рака и естествените ни сили за борба с болестите.
шанс е, че този автор е преведен и на български.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Макар и да звучи банално,днешното време не спестява на никого възможността да изпита тревожност или да изпадне в депресия.Добрата новина е ,че признаците на стреса и последствията от него върху физическото ни състояние могат да бъдат овладяни.Книгата на Давид Серван-Шнайдер достъпно ни предоставя начините за това.Многобройните изложени примери от практиката на лекаря ясно и задълбочено показват тясното взаимодействие между емоционалния и когнитивния мозък,подчертана е и ролята на емоционалната интелигентност,явяваща се ключ към постигането на хармония и сътрудничество между тях.Впечатляващи са доказателствата за връзката мозък-сърце.Да,като че ли всички знаем това,но обясненията в това полезно четиво подчертават и възможността всеки по достъпен  и напълно приложим начин да избере за себе си комбинацията от методи,които най-добре биха паснали на неговото състояние.Препоръчвам тази книга.Тя е като истинско вдъхновение за търсенето /и намирането/ на  най-доброто във всеки от нас.          

Кристина Калайджиева , Хеликон - Благоевград