Седемте принципа на успешния брак (твърда корица)

Автор: Джон Готман; Нан Силвър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Преводач Гергана Емилова
Брой страници 320
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 524 грама
Размери 14x22
ISBN 9786190111368
Баркод 9786190111368
Категории Приложна психология, Книги

Щастлива връзка – кой не мечтае за нея? Само че знаем ли как да изградим дългосрочни отношения, базирани на взаимно уважение, подкрепа и обич? Смятаме, че когато се появи „правилният“ човек, всичко това ще се случи от само себе си. Нищо не е по-далеч от истината. Успешната връзка е преди всичко разбиране на механизмите на брака и усилия за установяване на хармонични отношения.

След дългогодишни изследвания на романтичните отношения Джон Готман описва навиците, които могат да разрушат или да съградят един брак. „Седемте принципа на успешния брак“ е най-надеждният пътеводител в света на любовните връзки, продаден в милиони екземпляри в десетки страни. Върху него стъпват както семейни терапевти, така и двойки, които искат да подобрят и заздравят отношенията си. Достъпни и същевременно проникновени, тези принципи учат партньорите на различни подходи в разрешаването на конфликтите, което им позволява да откриват нови допирни точки и да задълбочават близостта си. Готман предлага стратегии и ресурси, чрез които двойките да разрешават по-успешно всеки свой проблем, без значение дали става дума за секс, пари, работа, задължения в семейството, отношения с роднини и др. 

Романтичната дългосрочна връзка остава най-големият дар, който животът може да ни предложи. „Седемте принципа на успешния брак“ не само ще ви помогне да укрепите вашата връзка, но и да внесете цел и смисъл в живота, който градите заедно.

Джон Готман, водещ учен в областта на брака и семейството, е поче- тен професор по психология във Вашингтонския университет, изпъл- нителен директор на своята лаборатория – Институт за изследване на взаимоотношенията – и съосновател на института „Готман“. В про- дължение на двайсет години той е носител на наградата за кариера на учен изследовател на НИМХ. Д-р Готман е автор на повече от двеста статии в професионални списания и на четирийсет и две книги, както и носител на множество престижни награди за големия си принос в изследванията на брака и семейството. Неотдавна той беше обявен от Psychotherapy Networker за един от десетте най-влиятелни психотера- певти през последния четвърт век. Завършва с отличие университета „Феърли Дикинсън“ с бакалавърска степен по математика и физика. Получава магистърска степен по математика в Масачусетския тех- нологичен институт, а докторска степен по клинична психология и психология на развитието – в Университета на Уисконсин. Д-р Готман често изнася публични лекции и се появява в популярни медии, за да обясни резултатите от изследванията на широката общественост на разбираем и полезен език. Като съосновател на института „Готман“ д-р Готман провежда няколко интензивни уикенд семинара годишно за клиницисти и за двойки в Сиатъл, както и малки групови сесии и интензивна терапия за двойки в дома си на остров Оркас, като всички те се основават на научните му изследвания за това как функционират дългосрочните щастливи и стабилни връзки. Свържете се с Институ- та на адрес www.gottman.com и gottmanprivateretreats.com или на без- платния му телефонен номер (888) 523-9042.

Нан Силвър е бивш главен редактор на списание „Здраве“ и съавтор на д-р Готман в книгите „Какво прави любовта трайна?“ и „Защо бра ковете успяват или се провалят“.

Ключови думи: Женски тайни, Сватбен сезон, Нашите взаимоотношения

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]