Методология на научното изследване в туризма

Автор: Захарий Дечев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 310
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 654 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540755496
Баркод 9789540755496
Категории Туризъм и пътуване, Хоби и свободно време, Книги

Доц. д-р Захарий Дечев е дългогодишен преподавател в Колежа по туризъм и във Факултета по обществени науки (катедра „Маркетинг и туризъм“) в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Научните му интереси и изследователска дейност са в областта на туризмологията. Автор е на множество научни публикации, свързани с религиозния туризъм, туристическото екскурзоводство, психология на екс курзоводството, културата на безопасност и защита при бедствия, оказване на първа допсихологическа помощ при бедствия за екскурзоводи. Член е на Съюза на учените в България, Българската асоциация на експертите в туризма (БАЕТ), Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ – Бургас, Съюза на краеведите в България, председател на Дружеството на краеведите „Г. пАянов“ – Бургас.


Настоящата монография е самостоятелна теоретична разработка на доц. д-р Захарий Дечев, която разглежда аспектите на методологията на научното изследване в туризма. На базата на задълбочен преглед на редица международни и български публикации по темата авторът развива своите идеи и виждания относно същността на научното изследване в туризма, етапите на осъществяването му, както и приложимите методи в зависимост от неговия характер. В дълбочина е проследен и изяснен целият процес на планиране и осъществяване на научноизследователския процес в туризма. Прегледът на научната литература по темата и трактовката на автора повдигат редица дискусионни въпроси: Туризмът наука ли е? Може ли да се говори за единна наука за туризма, или за система от науки за туризма и др.

Предложеният монографичен труд запълва липсата на подобни публикации, които са изключително полезни за всички представители на академичната общност и заетите в практиката, но имат и съществен принос за изграждане на правилен подход към изследването на различни проблеми в областта на туризма.

проф. д-р Мариана Асенова

Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]