Непобедим

Автор: Маркос Васкес
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател AMG Publishing
Преводач Веселка Ненкова
Брой страници 272
Година на издаване 2023
Корици меки
Език български
Тегло 353 грама
Размери 14x21
ISBN 9786197494525
Баркод 9786197494525
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

„Ежедневно разполагаме с избор: да се наслаждаваме на момента и да използваме хубавото или да се оплакваме, че този момент не съдържа всичко онова, което искаме.“

Качеството на нашия живот зависи в голяма степен от качеството на нашия ум. В забързаното ежедневие обаче отделяме малко време за подобряване на мисловната си дейност, а това не е нещо, което се изучава в училище. В главите си имаме най-сложния орган във вселената, но не знаем как работи той. За щастие, мисленето може да се тренира.

В основата на тази книга е комбинацията между
стоицизма и съвременната психология.

Маркос Васкес ни предлага да черпим познания от древните мислители като Сенека, Епиктет и Марк Аврелий, чийто свят е бил много по-различен, но проблемите пред хората са били същите: страх, желание, гняв, несигурност, разсеяност, безпокойство, липса на воля… Стоицизмът е повлиял на велики исторически личности и религиозни течения, а през последните десетилетия той изживява нов златен век, като се разпростира с бясна скорост сред елитни спортисти, военни, президенти и предприемачи.

Какво предполага да си непобедим? Повече яснота и по-малко страх. Повече целеустременост и по-малко инерция. Повече благодарност и по-малко озлобление. Повече власт върху това, което можеш да промениш, и по-малко безпокойство относно онова, което не можеш да контролираш.

Тази книга ще ви помогне да използвате ума си, за да:
направлявате собствената си житейска философия.
оптимизирате ежедневните си навици;
подобрите тялото си;

„Непобедим“ ще ви вдъхнови с мъдри афоризми и ще ви даде насоки как да се справите с хаоса и да създадете ред в мислите си; да постигате повече и да страдате по-малко.

Ключови думи: Ден на античната култура, Активираме своя успех

от Камен Коев / дата: 01 окт 2023

Макар че изпитвам известен скептицизъм по отношение на стоицизма като житейска нагласа, тази книга е ценна и основополагаща с психологическите си техники в нея, както и с някои стоически постулати. Древност и настояще в едно. Може да не съм напълно съгласен с всичко, но когато е добре аргументирано и представено, намерих логика и смисъл в написаното. Сигурен съм, че всеки читател ще открие по нещо, с което да надгради мисленето си и подхода си в живота, може би ще си отбележи някои пасажи и ще се връща от време на време, за да си припомня прочетеното.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Маркос Васкес Гарсия е автор на популярния блог Fitness Revolucionario, удостоен с множество награди за работата си на тема здраве. Създател е и на Radio Fitness Revolucionario, един от най-слушаните испаноговорящи подкасти за здраве и фитнес, в който интервюира експерти в областта на здравеопазването, неврологията, тренировките, храненето, биологията или генетиката, наред с много други теми. Преподавател е в различни институции за здравно обучение и участва като лектор в множество конгреси и събития.